h2o-benelux

Tips inzake waterconsumptie

Water is leven

Zonder zuurstof sterven wij in 2 tot 3 minuten, zonder water sterven wij binnen de 3 tot 6 dagen, zonder slaap in 6 tot 10 dagen en zonder voedsel in 10 dagen à 1 maand. „De honger“ is vaak „een dorst“ die zich negeert! Inderdaad de hersenen bekomen hun energie door suikers en hydroelectriciteit die in het bloed circuleren. Deze 2 gevoelens worden tegelijkertijd gecreëerd. Maar vaak blijft enkel het gevoel van honger bestaan!

Aanbevelingen inzake het drinken van water

Eerst en vooral moet men weten dat het veel belangrijker is om geschikt water te drinken dan grote hoeveelheden!

De hoeveelheid water dat per dag en per volwassene aangeraden wordt, bedraagt 2,5 L of 30 ml/kg lichaamsgewicht. Dit water wordt opgenomenvia het drinkwater (= 1,5 L) maar ook via soepen, vruchten, groenten (vooral rauw), douches, baden,… (= 1 L)

Dit stemt overeen met het water dat het organisme de hele dag door verwijdert via: de urine: 1,5 L, de transpiratie (water+ toxines: minerale zouten, zuren en vetstoffen): 0,5 L, de ademhaling: 0,3 L en de uitwerpselen: 0,2 L. Men moet eveneens rekening houden met de absorptie van diuretica die uitdrogen (zoals koffie, thee, alkohol, frisdranken). Het wordt aangeraden een volume water te drinken dat gelijkwaardig is met 3 x de verbruikte hoeveelheid diuretica om deze te neutraliseren! Eveneens rekening houden met alle producten vervaardigd op basis van zout, suiker en tabaksprodukten. Men moet controleren dat de urine er bleek en transparant uitziet (anders is dit een teken van dehydratatie)

Temperatuur van het water

Ideaal is het water op kamertemperatuur te drinken (tussen 18° en 25°)

Wanneer moet men water drinken ?

Het wordt aanbevolen om s’morgens voor het ontbijt 1 glas water te drinken. Tijdens de dag is het aanbevolen water te drinken 30 mn vóór de maaltijd en weinig tijdens de maaltijd. Dit aangezien het water de spijsverteringssappen verdunt, de vertering belemmert en opzettingen bevordert. De vertering duurt ongeveer 3 uur.

S’avonds 1 glas water vooraleer naar bed te gaan.

Spuitwater, goed of slecht ?

Het is aangeraden om bruisend water te vermijden want het bevat te veel koolzuurgas (= zuur dat verteringsproblemen veroorzaakt)

Regenwater, goed of slecht ?

Het is aangeraden om regenwater te vermijden want dit water is vergelijkbaar met gedistilleerd water dat niet gestructureerd is en dus niet bio-assimileerbaar is. Bovendien bevat het praktisch geen minerale zouten met bio-assimileerbare oligo-elementen, dit demineraliseert ons lichaam. Tenslotte is het regenwater te zuur (pH rond 5,3 ; inhoud in droogresten: 6 mg/L = pollutie)