h2o-benelux

Mineraal water in flessen

Oorsprong

Mineraalwater in flessen is vaak afkomstig van regen, sneeuw, rivieren of een ondergrondse natuurlijke bron. Het kan leviticus zijn (dat wil zeggen opgevangen na eruptie aan de bron, dit is zeer zeldzaam) of opgepompt (de meerderheid van de gevallen). Het wordt vervolgens verpakt en in de handel gebracht.

Voordelen

  • « Zuiver» en drinkbaar water
  • Brede keuze, aangepast aan de smaak van iedereen
  • Praktische verpakking

Nadelen

water-bottles-fb1

  • Als het water in plastieken flessen wordt verpakt, is er een reëel risico van migratie van de plastiekmoleculen naar het water per capillariteit. Dit risico is verhoogd als de fles in de zon ligt. De fles bevrijdt dan grote hoeveelheden kankerverwekkend dioxine
  • Milieuverontreiniging van de plasticflessen (zie de schade die aan de natuur wordt veroorzaakt door het 6e continent)
  • Water 125 keer duurder dan het kraantjeswater (€ 0,5/L >< € 0,004/L)
  • Stagnerend water :
    • Indien opgepompt water, dan wordt zijn biologische stabiliteit verbroken (water dat spontaan uit de bron vloeit is leviticus water, d.w.z. dat het door zijn eigen kracht opspuwt – > dit doet zich enkel voor wanneer het rijp is). Dit gebrek aan energie wordt dan door gas (koolzuur (H2CO3) of door ozon gecompenseerd
    • Indien stagnatie van het water in de flessen flocculeren de mineralen (hechten zich aan elkaar om grotere deeltjes te vormen) in enkele uren en worden moeilijker assimileerbaar. Bovendien door te stagneren, oxydeert het water zich en de oxydatie veroorzaakt de veroudering van de levende cellen
  • Vaak te hoog gemineraliseerd Het doel van het water is niet enkel om voedingsstoffen aan te brengen maar ook om hun vertering te realiseren en de afvoering toe te laten van niet assimileerbare stoffen. 55% tot 75% van de anorganische mineralen zijn niet bio-assimileerbaar door het lichaam (overbelasting van de nieren met risico van ontwikkeling van nierstenen…). De mineralen moeten in de eerste plaats door groenten en fruit (= organische mineralen) aangebracht worden. Zoals Jacques Collin het zegt, „het water is goed voorwat zij meeneemt en niet voorwat zij aanbrengt“! Zie daaromtrent de vergelijkende tabel van de 30 meest gedronken mineraalwaters in België hieronder

 tableau eaumin

Indien U een leesbare versie van deze tabel wenst te bekomen, gelieve een mail te sturen naar info@H2Obenelux.be    

  • Vaak te alkalisch en geoxydeerd Het bereidt aldus het terrein voor toekomstige ziekten voor! Dit water heeft niet de juiste elektrische factoren om zijn metabolische rol te vervullen!
  • Dit water kan alleen als drinkwater geconsumeerd worden, zonder mogelijkheid om het te gebruiken om te koken (soepen), voor koffie, thee,…, of als water voor bad/douches,…
  • De verspilling van de drinkbare waterreserves: om 1 liter mineraalwater in een fles te produceren heeft men 3 liters water nodig. om een fles water te verpakken en te vervoeren heeft men 30 aanvullende liters water nodig (ecologische afdruk!)