h2o-benelux

H2O Benelux wil de milieumilieuverontreiniging die door de plastic flessen wordt veroorzaakt bestrijden evenals de indirecte milieuverontreiniging door hun vervoer en de verspilde energie om hen te produceren. Om 1 liter mineraalwater in flessen te produceren heeft men 3 liters water nodig. Om een fles water te verpakken en te vervoeren moeten er 30 aanvullende liters water gebruikt worden (ecologische voetafdruk)!

In de wereld worden er elke dag 1.500 plastieken flessen weggesmeten! Het industriële tijdperk heeft derhalve een 6e continent zien verschijnen bestaande uit plastic flessen (4 miljoen km2 tussen de westkust van de USA en Hawaï, d.w.z 6 keer de oppervlakte van Frankrijk)! Decompositie van plastic flessen gebeurt sneller in de zee (omwille van het zoutgehalte van het water en de zonnestraling). Dit besmet de hele voedselketen alsook het watercyclus!

Een familie van 5 personen „werpt“ +/- 2.000 plastic flessen per jaar weg, een onderneming van 15 werknemers die mineraalwater drinkt werpt per jaar +/-1.500 plastic flessen weg.
Als wij jaarlijks 100 filters-dynamizers bij particulieren (= 5 personen) en  bij ondernemingen kunnen plaatsen (> 15 werknemers) dan zullen wij de plasticpollutie van de Aarde met meer dan 350.000 flessen per jaar ontlasten!

Zie eveneens het video van de inspanningen van een jongen van 19 jaar die een oplossing voorstelt in slechts  10 jaar tijd! https://www.youtube.com/watch?v=6IjaZ2g-21E&feature=player_embedded